uppdateras med ojämna mellanrum

14 april 2008

Måndag


Det har inte hänt så mycket i mitt liv sedan förra inlägget. Ingenting som är värt att skriva om. Jag ska fundera några sekunder...


Nej, ingenting har hänt sedan sist. Eller jo, det har hänt saker. Men ingenting speciellt. Tänk om alla dagar kunde vara så, bara tuffa på utan att det händer någonting. Det skulle bli tråkigt i längden, men hela tiden måste ju en känsla infinna sig att något spännande borde hända snart. Sannolikheten att det ska hända något spännande ökar ju desto längre tid det går när det inte händer något.

Nej, det blev inget städat i lördags. Kollade inte ens på Sixties. Kollade lite på nätet, nyheter, slashdot, flashback osv.

Jo, nu när jag sitter och skriver så kom jag ju på att vi tillbringade hela söndagen med att slita bort en gammal orange heltäckningsmatta nere i gillestugan och korridoren som leder till den. 42kvm heltäckningsmatta totalt, tack och lov så hade vi fått låna en golvstripper av GolvEttan. Golvstrippern måste vara golvläggarens bäste vän, vilken makalös maskin. Tänk dig en elmotor och ett vibrerande blad (likt ett blad från en barkskotta), sedan två hjul och ett handtag med motorcykelstyre på. Vibrationerna gjorde att handtaget kändes tjockare och tjockare ju längre man körde den.
Och dammet! Jösses, det måste ha varit 40-50 kg kvalster i den gamla mattan. 35 år har mattan legat där, tänk vad mycket tånaglar och gammal hud som fastnat i den, tillsammans med hårstrån och hundhår.

Men nu är den ett minne blott, en ny fräsh plastmatta med ett mönster som för tankarna till invitation introt för Assembly 2005 ska läggas av min snälle farbror som är gammal golvläggare. Plastmattan kommer att angränsa till en ny heltäckningsmatta i gillestugan. Värt att nämna är att det har hänt mycket med textilmattorna vad gäller smutsavvisning sedan 1973.

Gillestugan kommer troligtvis bli det primära rummet för TV och andra nöjen. Det kommer även fylla funktion för relaxrum efter långa bastusessioner.

Med små, små steg blir insidan av huset sakteligen renoverat.

Inga kommentarer:

Om mig

Sundsvall, Sweden