uppdateras med ojämna mellanrum

19 februari 2008

Lite progress (och ett I-landsproblem)

Japp, sovrummet är i princip klart, spenderade gårdagen med att tapetsera klart alla väggar. Och det gick alldeles utmärkt att tapetsera utan hjälp med EasyUp-tapeter. Busenkelt:

  1. Kladda på lite lim på väggen.

  2. Smacka upp en våd.

  3. Frisera lite med rakbladet.

  4. Goto 1

Det som nu återstår är golvlisterna och plastlisterna runt dörrkarmen, och tro inte på fan att jag lyckades tappa ett verktyg i golvet så att en bräda blev skadad. Säger kanske lite om IKEA:s kvalité på klickgolv, tur vi inte har fler rum med deras golv.
Nämen sedan kan vi nog bocka av sovrummet från listan. Det man eventuellt skulle kunna göra är att även tapetsera garderobsdörrarna med samma tapet som fondväggen (har nämligen en hel rulle kvar). Men där finns ett pyttelitet problem, eller rättare sagt, ett beslut som måste tas. Våden är 50 cm bred och garderobsdörren är 54 cm. Då är frågan:

  1. Centrera tapeten på dörren så att det blir 2 cm border på varje sida.

  2. Börja med en vänster (eller höger) -centrerad våd och bara fortsätta på nästa dörr och sedan skära bort runt dörren

Det är totalt fem garderobsdörrar som är alignade bredvid varandra.

Över till luftvärmepumpen. De är fortfarande döda efter totalt fyra st återupplivningsförsök. De båda luftutblåsen flinar elakt mot mig så fort de ser mig. Men det lutar nog åt att vi får offra ~18.000:- från renoveringspengarna. Detta räcker till en IFP-12 som IKEA subventionerat priset på en aning. Kamprad ville visst göra en insats för miljön.

Slutligen; vad skulle du välja?

Inga kommentarer:

Om mig

Sundsvall, Sweden